Performers 

 

Toos Ligtenberg,eigenaresse en oprichtster.

 Al zo lang ik mij kan herinneren, ben ik altijd op zoek geweest naar het verhaal achter de mens, het verhaal achter het verhaal. Via wegen als hulpverlening, onderwijs en bedrijfsleven bracht de liefde voor muziek en theater, het schrijven en performen mij tot het starten als zelfstandig  theatermaker, actrice en  zangeres in 2004. Het verhaal van de gewone bijzondere mens in relatie tot zichzelf en de wereld is altijd een rode draad gebleven in alles wat ik op het podium in beeld breng.  Hierbij werken klank en beeld nauw samen om zonder oordeel spiegelend te kunnen zijn en realiteit af te wisselen met fantasie. 

                                                                      klik hier om meer te weten te komen over toos  

 

Ad-Just Bouwman

 Ad-Just werkt als acteur, dagvoorzitter en comedian. Hij studeerde Musicaltheater en Theaterdocent aan de Hogeschool in Tilburg. In 2007 won hij de zoektocht naar een nieuw lid van het comedy-programma ‘De Lama’s’ van BNN, speelde in de musical ‘Soldaat van oranje’ en is hij Cor van Corendon. Sinds 2007 levert hij met zijn bedrijf ToAdjust maatwerkcomedy voor organisaties. Ad-Just is vindingrijk, schudt ieder type uit de mouw van zijn colbert, neemt doel en doelgroep serieus en het is buitengewoon  moeilijk niet om hem te lachen.


 

Jelke Smit

 Wanneer Jelke speelt, neemt ze je mee naar een andere wereld. Ze tovert met klank. Jelke studeerde zang en piano aan de Jazz-afdeling  van het Haags Conservatorium en deed de Master Compositie, begeleidde de muzikale biografie 'Yves Montant et les Femmes' van  Ellen ten Damme en Ivo Niehe en was vaste toetseniste bij radioprogramma van Friday Move van BNR. Voor diverse  gerenomeerde theatergezelschappen werkt Jelke als improvisatie-musicus en componiste. Momenteel toert ze met Marjan Berk's 'theatervoorstelling Nooit te Oud To Be Happy'.


 

Ton Haas

  Ton Haas is improvisatie-acteur pur sang. Zijn sterke intuïtie in combinatie met 25 jaar maatwerk-theater leveren voor organisaties en bedrijven, maakt dat hij inzicht in relaties tussen mensen en omzetten kan in een vlijmscherp theatraal beeld. Samen met Joost Van der Knaap werkt hij onder naam  Piranhatheater. Ton weet relaties binnen een organisatie scherp in beeld te brengen en op humorvolle wijze te confronteren. Hij laat publiek zien dat 'serieus ook leuk kan zijn en leuk ook serieus.'

            

Joost van der Knaap

 Net zo gemakkelijk als Joost sfeerbeelden en muziekstijlen afwisselt als improviserend musicus op toetsen, maakt hij theater, schrijft hij songs  en weet hij op geheel eigen wijze acteurs op het podium muzikaal aan te sturen. Daarnaast biedt Joosts scherpe kijk op organisatieprocessen  altijd waardevolle input voor spel en verloop van een al dan niet geïmproviseerde voorstelling.


Hanno Van Der Steen

 Hanno's passie is het verbinden van hoofd en hart. Hij studeerde toegepaste wiskunde. Door deze studie en zijn jarenlange ervaring als  improvisatie-acteur, ziet Hanno snel patronen in menselijk gedrag. Hanno richtte in 1989 Primavista op, een organisatie die bedrijven en  instanties adviseert die mensen moeten betrekken bij  veranderingen. Hierbij maakt Hanno regelmatig gebruik van theatrale interventies. De  combinatie van acteur - adviseur maakt Hanno tot een sterk spiegelend spelende speler en een dagvoorzitter met oog voor sfeer, taal en  proces.