Verhaal op thema

Ferdinando

Duur: 25 minuten

Ferdinando is een Toscaanse kunstschilder. Het kost hem veel moeite zijn schilderijen te verkopen. In een droomt ontmoet hij witte nevelvrouwen die hem vertellen dat er in Nederland een schat verborgen ligt. Ferdinando besluit naar het Nederlandse Salland te reizen, tot groot ongenoegen van zijn vrouw. In Nederland vindt hij ook nog eens niets. De schat ligt dichterbij dan hij denkt. Ook in maritieme sfeer te vertellen.

Thema's: Geluk is dichterbij dan je denkt, reizen, dromen najagen. Kan als solo-vertelling en met muzikale ondersteuning.

 

Verhaal en tekst: Toos Ligtenberg

Muziek, gitaar en mandoline: Piet Hein Appello

 

Eisik

Duur: 20 minuten

 Eisik is een nobele Joodse timmerman uit Krakau, die meer weggeeft dan hij verdient. Een droom zegt hem naar Praag te reizen, waar hij een schat zal vinden bij een eeuwenoude brug. Maar na lang reizend daar aangekomen te zijn, vindt Eisik niets. De schat ligt dichterbij dan hij denkt. Solo-vertelling.

 

Thema's: Geluk is dichterbij dan je denkt, reizen, dromen najagen.

Bewerking: Toos Ligtenberg

De Nacht Van De 13e

Duur: 45 minuten

Samen met verhalenverteller, trainer en clown-specialist Peter Vader vertelt Toos Ligtenberg verhalen over de bevrijding van Zwolle op 14 april 1945.  Verhalen van mensen die grote risico's hebben genomen en voor wie de vrijheid niet vreugdevol werd beleefd, omdat hun offers groot waren. 

Peter en Toos waren initiatiefnemers van het project De Rambo Van Quebec, een fiets- en wandeltocht voor groep 7 en 8 van de basisschool, powered bij Museum ANNO. In deze theatrale tocht werden de verhalen verteld over de daden van de mensen van het verzet, het verhaal van de Canadese soldaten Léo Major en Welly Arsenauld en hun ervaringen in de periode van de bevrijding van Nederland. De Nacht Van De 13e is een vervlechting van deze voorstelling voor volwassenen en voor organisaties. Voor organisaties gaan wij graag na de voorstelling in gesprek over 'vrijheid op de werkvloer'.

 

 

Peter Vader & Toos Ligtenberg


 

 

 

 

 

 


Toelichting?
Of heb je nog brandende vragen? 

vraag het snel